Henschotermeergames – wintereditie

Naam: Henschotermeergames – wintereditie

Plaats: Woudenberg

Organisatie: VE-M, Persista, WE-Link.

Parkoers: 2,5km korte cross; 10km cross; crossduathlon (5km hardlopen – 20km mtb – 2,5km hardlopen). De wedstrijd kan niet op spikes gelopen worden.

Inschrijfgeld: kunnen we na afloop niet meer terugvinden op de website.

Prijzen: de winnaar krijgt een inschrijfbewijs voor de volgende editie van de Henschotermeergames.
Herinnering: een hardloopshirt van de N201-Run.

Vooraf

De Henschotermeergames worden sinds enige jaren zowel in de zomer als de winter georganiseerd. De Keuringsdienst was in 2013 aanwezig bij de zomereditie en besloot ditmaal de wintereditie te bezoeken. De aanwezige Keurmeester deed mee aan de 10km cross. Het verslag zal dan ook op deze wedstrijd gebaseerd zijn.

Het ophalen van startnummers en na-inschrijven verloopt voorspoedig. De deelnemers worden verrast met een gratis functioneel hardloopshirt dat de organisator over had van de N201-Run. Er is geen kleedruimte gespot door de Keurmeester. De parkeerplaats ligt op ongeveer 100-200m van de start. Hierdoor kan de auto als kleedlocatie gebruikt worden. Over parkeerplaatsen gesproken: de organisatie waarschuwt de deelnemers vooraf dat er bij het Henschotermeer alleen geparkeerd kan worden tegen betaling (met pinpas). Over vooraf waarschuwen gesproken: de organisatie mailt de voorinschrijvers enkele dagen van te voren een pdf-bestand met alle relevante informatie.

In het startvak

Dit moet haast wel het meest relaxte startvak in de geschiedenis van de Keurmeesters zijn. Met 31 deelnemers (volgens de uitslagen) is er alle ruimte. Geen gedrang. Geen hete adem in de nek. De startprocedure wordt ingeleid door een speaker en overgenomen door een bandje dat achtereenvolgens Conquest of Paradise en een aftellende Engelstalige laat horen.

Start. ©Michael van Dijk Fotografie

Start. ©Michael van Dijk Fotografie

De wedstrijd

De 10km cross bestaat uit 4 ronden van 2,5km. De organisator had vooraf een fastforward-filmpje online gezet. Hierop is het parcours in vogelvlucht te zien. De eerste honderden meters gaan over het zandstrand, waar de atleten de waterlijn opzoeken om te profiteren van de gunstige werking van het water op het strandzand. Na het oversteken van een verhard pad volgt een korte grasstrook. Dan een stuk strandzand ver van de waterkant, een bocht met een heuvel en via de waterlijn weer terug over de grasstrook. Een bruggetje leidt naar een eiland waar op een verhard pad twee kleine heuvels worden bedwongen. Een ander bruggetje leidt de atleten naar wederom een stukje zandstrand en een bocht-met-heuvel naar de allesbeslissende laatste strook zand langs de waterlijn. De afwisseling van relatief snelle stukken en technische passages maakt het parkoers zwaar. Het is moeilijk om op dit parkoers in je ritme te komen.

Organisator wijst de kopgroep de weg. ©Michael van Dijk Fotografie

Organisator wijst de kopgroep de weg. ©Michael van Dijk Fotografie

Na afloop

Er is geen officiële prijsuitreiking. De speaker interviewt finishende atleten. Door het lage aantal atleten is er voor de speaker alle tijd om individuele prestaties te benoemen en prijzen. Er is geen douchegelegenheid.

Helaas doen er niet zoveel atleten mee aan de Henschotermeergames. Jammer, want dit is één van de weinige hardloopevenementen in de regio Amersfoort in februari. De wedstrijd kan uitstekend dienst doen als zware training en/of opstapje naar andere wedstrijden.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s