BAV Wintercup

Naam: BAV Wintercup

Plaats: Baarn

Organisatie: BAV

Parkoers: 3,5km korte cross; 10km Atletiekunie-cross. De lange cross is het hoofdprogramma. De wedstrijd kan op spikes gelopen worden.

Eindklassement: de BAV Wintercup bestaat uit 3 wedstrijden die samen een eindklassement opleveren.

Inschrijfgeld: zie website BAV Wintercup.

Prijzen: geldprijzen voor de nrs. 1 , 2 en 3 bij de mannen en de vrouwen op de korte cross. Op de 10km zijn er geldprijzen voor de nrs. 1, 2 en 3 bij de mannen en vrouwen senioren. Vanaf 35 jaar zijn er prijzen voor alle leeftijdscategorieën (5 jaar verschil) t/m 65.
Reclame: goedkope crossschoenen, zoals de Inov-8 Trailroc 150: vanaf 82,50 bij Up Running: www.up-running.nl

Reclame: goedkope crossschoenen, zoals de Inov-8 Trailroc 150: vanaf 82,50 bij Up Running: http://www.up-running.nl

Herinnering: vaantje na afloop van de 3e wedstrijd.

Vooraf

De BAV Wintercup is naar eigen zeggen één van de oudste wedstrijden van Nederland. In het seizoen 2013-14 staat de wedstrijd voor de 39e keer op het programma. De wedstrijd vindt niet ieder jaar op dezelfde locatie plaats. In 2013-14 is er gekozen voor een start en finish op camping De Zeven Linden in Baarn. Het wedstrijdterrein ligt zo ongeveer ingeklemd tussen de achtertuinen van voormalige koningin Beatrix in het westen en voormalige koningin Juliana in het oosten.

Op de camping is “[k]leedruimte, wc’s en horeca aanwezig. [Er is] beperkte douchegelegenheid (douches werken met 50 eurocentmunten)”. De receptie doet dienst als startnummeruitgavepunt: hier is handig gebruikt gemaakt van de aanwezige voorzieningen. Parkeerruimte is ruim voldoende beschikbaar en de parkeerhulpen van BAV wijzen bezoekers vriendelijk de juiste kant op.

De 400 meter afdaling à 0,5%.

Afdaling à 0,5%.

In het startvak

De dienstdoende Keurmeester heeft deze winter driemaal aan de korte cross meegedaan. Het deelnemersveld varieert sterk per race: de keurende Keurmeester liep tijden van 11:53, 11:48 en 11:37; goed voor een 4e, 17e en 5e plaats.

De snelste lopers hebben de neiging om pas op het laatste moment van voren af in het startvak plaats te nemen. De vrijwilligers van BAV stonden deze algemeen geaccepteerde praktijk niet toe. Hierdoor stonden bij de eerste twee wedstrijden niet de snelste hardlopers vooraan. Dit is enigszins onhandig gezien de bochtencombinatie die kort na de start opdoemt.

De wedstrijd

De eerste honderden meters begeven de hardlopers zich over het gras van de camping. Na de genoemde bochtencombinatie waarmee een kampvuurtribune wordt ontweken, is er een smalle doortocht naar het bos. Vanaf hier is het 3 keer naar rechts en dan is de camping weer bereikt. Er is een lichte stijging in het parcours tussen ongeveer 700m en 1200m na de start. Daarna volgt een nauwelijks merkbare afdaling. De laatste 500, 400, 300, 200 en 100 meter worden met bordjes aangeduid. De bospaden zijn goed begaanbaar. Slechts bij de derde wedstrijd was er door regenval modder op het parkoers waarneembaar. Het parkoers is dus niet zwaar. Het is aan de lopers zelf om de wedstrijd hard te maken.

Na afloop

Atleten ontvangen direct na de finish een flesje sportdrank en (na de 3e wedstrijd) een vaantje. De prijsuitreikingen voor de losse wedstrijden en het klassement vinden ongeveer een half uur na de finish plaats. Bijzonderheid: er hangen 4 digitale schermen waarop snel na afloop van een race de uitslagen te zien zijn. De organisatie verzamelt op de website foto-albums van de wedstrijden.

Door de digitale uitslagenschermen weet een atleet snel na het finishen zijn positie.

Door de digitale uitslagenschermen weet een atleet snel na het finishen zijn positie.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Diversen, Wedstrijdkeuringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s