Sportherberg De Wilgenweard

De uitdaging
K_ffcc8ac4f5wilgenweard_Nijverdal_rechtop_logo

De Keuringsdienst  beweegt inmiddels al een paar maanden met een frisse blik en een glimlach hemel en aarde om altijd met een zinvol resultaat allerlei hardloopaanverwante artikelen en wedstrijden te keuren. Uw Keurmeesters houden van avontuur en nemen dus meerdere, soms ook niet geheel voor de hand liggende, uitdagingen aan! Ditmaal de keuring van de Sportherberg De Wilgenweard te Nijverdal!

De Keuringsdienst toog met drie keurmeesters naar de prachtige locatie in de regio Nijverdal-Hellendoorn waar De Wilgenweard gevestigd is. Voor de deur is volop parkeergelegenheid, want de boog hoeft niet altijd gespannen te zijn! Tevens is het treinstation van Nijverdal op loopafstand. Vrolijk personeel verwelkomt ons en we worden naar onze (slaap)kamer gewezen.

IMG_5416

Het sportieve personeel met allemaal een “Wilgenweardhart” stond dag en nacht voor De Keuringsdienst klaar!

IMG_5381

De keurmeesters bij het welkomsbord, klaar voor een eerste omgevingsverkenningsrun…

Het personeel was uiterst vriendelijk en zeker uit het juiste Wilgenweard-hout gesneden. Geheel in lijn met het motto wat door de eigenaren uitgedragen wordt “Op een natuurlijke manier genieten en ontdekken”. Ruim vijftien jaar geleden is een aantal mensen begonnen met het organiseren van sportieve activiteiten en thema feesten. Het vinden van een geschikte locatie was meestal niet gemakkelijk. Vooral de sfeer en omgeving waren factoren waarbij vaak concessies gedaan werden. Sinds 2001 zijn deze concessies niet meer nodig en beschikken de eigenaren van het voormalige Pro-Motions over een eigen zeer goed geoutilleerde locatie: De Wilgenweard! Het is al geruime tijd een begrip in de omgeving. Als je vraagt waar ‘De Wilgenwaard’ is (verkeerd uitgesproken en met een verkeerd dialect) weet toch iedereen wat je bedoeld en wijst je feilloos de weg.

IMG_5405

Keurmeester Erik voelde zich vooral in de themafeest-kleedkamer helemaal in zijn nopjes…

IMG_5408

…en ook aan keurmeester Martijn hadden we geen kind meer….

Sportherberg De Wilgenweard is gericht op diverse doelgroepen en organiseert zoals gezegd sportieve activiteiten en thema feesten. Ook vrijgezellen, sportclubs en bruidsparen zijn hier meer dan welkom. Het enthousiasme en het nuchtere twentse gezellige personeel laat op geheel eigen wijze de creativiteit borrelen en maakt het ieder gezelschap naar hun zin.

William Hekman gunt ons een blik achter de schermen en bezorgt ook ons een onvergetelijke gezellige avond. William is samen met meervoudig Nederlands kampioene hardlopen Marian Freriks en haar man Herman mede-eigenaar van de accommodatie aan de sportlaan 6 in Nijverdal. Sinds 2001 is De Wilgenweard geopend en geëvulueerd naar wat het nu is. William zorgt voor de uitvoering en coördinatie van de activiteiten, Marian is verantwoordelijk voor de marketing en pr en Herman doet vooral de organisatie op de achtergrond zoals het maken van offertes en de administratie. Met ongeveer 60 personen oproepbaar sportief personeel en een goed gesmeerd eigenaarstrio lijkt De Wilgenweard op een geoliede flexibele harmonische machine!

Locatie

S_85aeb1e29a

Het bed zonder….

IMG_5375

….en mét Keurmeester…

Na aankomst inspecteren we onze kamers. Het zijn twee kamers met een voorportaaltje met een douche en toilet. Per kamer staan er twee bedden en is er een keurig wasbakje. Precies wat een goed gefocusde sporter nodig heeft. Met recht een schot in de roos zo blijkt. Keurmeester Erik test meteen de bedden uit en is gelijk op zijn gemak.

IMG_5449

2700 ha Nationaal Park Sallandse Heuvelrug op loopafstand!

In de gang lopen we tegen het jeugdelftal van een Noorse topclub aan. Maar verder dan “hello, how are you” komen we niet. Het is dus tijd om een heerlijk rondje hard te lopen door de prachtig beboste omgeving met aaneengesloten de Sallandse Heuvelrug. Een toplocatie om heerlijk te mountainbiken, hardlopen, of lang te laufen (als er sneeuw is). Ook loopt de Regge langs de sportherberg, zodat ook diverse watersportactiviteiten vanaf locatie kunnen beginnen: boottochten, kanovaren, suppen en zelfs vlotten bouwen. Na ruim een uur rennen komen we moe maar voldaan weer ‘thuis’ en zijn we nog net op tijd om het diner te nuttigen. Ook nu weer in de relaxte twentse sfeer en met een uitstekende en gezellige bediening. Wat de koks in de keuken ondertussen allemaal uitspookten? Daarover later meer….. maar lekker was het zeker!

IMG_5401

Keurmeesters interviewen mede-eigenaar William over de geschiedenis en de toekomst van De Wilgenwaerd…

Na het eten kwam William bij ons zitten en vertelde het verhaal van De Wilgenweard, over het ontstaan, de activiteiten en de goede sfeer en het twentse enthousiasme. Vol lof sprak hij over het personeel met allen een Wilgenweardhart. Wij kunnen dit volledig beamen. Na een aantal locale biertjes krijgen we een rondleiding vol met verassingen en bijzondere aangezichten. Naast verschillende feestzalen, die elk met een bepaalde gedachte en voor diverse doelgroepen ingericht zijn, kreeg ook de opvallend goed geoutilleerde themakamer met de verkleedkleren onze volledige aandacht. De kleding moest natuurlijk gekeurd worden en de resultaten waren er zeker naar. De klusruimte boodt ons een volledig kijkje in de zogenaamde sportieve keuken. Het moge duidelijk zijn dat de vader van Marianne Vos hier met volle overgave, op geheel eigen creatieve wijze, de fietsen in elkaar kan sleutelen. Het geheel werd compleet gemaakt door zowel een dames- als een heren kleedkamer mét douche. Aan werkelijk alles is gedacht bij deze accommodatie!

IMG_5402

Rondleiding door William@wilgenweard.nl

Facililiteiten voor diners tot paaldansen en sumoworstelen

Naast de feestzalen en de gezellige terrasjes, is voor nagenoeg elke activiteit het materiaal en de faciliteiten aanwezig. Van Sumoworstelpakken tot handbogen, van klimparkoers (klimmuur en survival parkoers) tot kano’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Zelf paaldansen! Het personeel van De Wilgenweard maakte tactvol gebruik van de aanwezigheid van de stoere keurmeesters. Ze werden zelfs onder luid gejuich ingezet om de paaldansshow van een lieftallige jonge dame tijdens haar vrijgezellenfeest (goed) te keuren.  Op het verzoek van enkele klaarblijkelijk verhitte dames om een ‘keurmeester-stripshow’ te geven werd overigens niet ingegaan!! Verkoeling kon worden gezocht en gevonden op het heerlijke terras aan de Regge.

IMG_5393

Van vegetarische wraps via spareribs naar de overheerlijke toetjes…

IMG_5426

De Wilgenweard heeft voor elk wat wils…van paaldansen tot Sumoworstelen!

De sportherberg beschikt over een eigen keuken met twee koks en een restaurant op de eerste etage. Tijdens onze keuring hebben we de spareribs, de wraps en meerdere desserts als een Dame Blanche en een vruchtensorbet beoordeeld. Deze waren werkelijk niet te versmaden. Het geheim van de kok? Eerlijk en vers! Dat sluit mooi aan bij onze frisse blik. Ook het ontbijt was goed verzorgd en meer dan uitgebreid. Inbegrepen bij een overnachting en/of los te bestellen voor een zeer schappelijke prijs.

Het ‘Wilgenweardhartpersoneel’ is van alle markten thuis, zoals fysiotherapie, sportinstructies, paaldansen, p……hoedjes en bevallingen. Nergens draaien ze hun hand voor om.

Slapen en rusten

Na een gezellige avond weten we alles over de omgeving, de mogelijkheden en het personeel. Na een kort nachtje in prima bedden staat er voor de keurmeesters een langere duurloop over de Sallandse heuvelrug op het programma. Dit om te zorgen voor een optimaal vakantiegevoel en een knorrende maag voor het ontbijt. Dit kon ons nog eens goed van pas komen. En  jawel, wederom stond de ontbijttafel al keurig en ruimhartig gedekt en konden we direct aanvallen.

Klootschieten

IMG_5436

Zit je in nood? Dan komt Alisha met een nieuwe kloot!

IMG_5439

Het geweldige terras met functionele picknicktafels en mooie romantische plekjes aan de Regge…

Door de creativiteit en enthousiasme die rondom ons walmde besloten we spontaan om te gaan klootschieten. Na 500m was er een leuk parkoers uitgezet waar we onze ballen over konden laten rollen. De talenten maar ook beperkingen van de keurmeesters werden onmiskenbaar duidelijk. Mooie strakke ballen maar aan weerszijde van de paden veel brandnetels en dichte struiken. Bal weg! Dat was kloten! Na een half uur zoeken was één telefoontje naar de receptie echter genoeg.  Binnen mum van tijd kwam Alisha  aangefietst in het kader van “Zit je in nood: Alisha brengt je snel een nieuwe kloot!”. Wat een geweldige service. Chapeau en petje af!!

Naar huis

Na een drankje en een ijsje aan de Regge was het tijd om weer huiswaarts te gaan. Het kostte de keurmeesters enige moeite om los te komen van deze heerlijke plek. Maar het afscheid zal niet voor altijd zijn. Met een ontspannen en vrolijk aanstekelijk gevoel en ook een beetje een ‘Wilgenweardhart’ werd door uw keurmeesters de zekerheid uitgesproken dat ze hier snel terug zullen komen!

Eindoordeel

De Wilgenweard is een perfecte, veelzijdige, uiterst vriendelijke sportherberg op een super trainingslocatie waar je voor een sportief prijsje enkele heerlijke dagen of langer kunt vertoeven!   

1 reactie

Opgeslagen onder Sportaccommodaties

Een Reactie op “Sportherberg De Wilgenweard

  1. Pingback: StrongmanRun-training bij de Wilgenweard | Webshop voor runners, door runners | Up Running

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s